Totalul afișărilor de pagină

duminică, 19 iunie 2011

Marea intrebare, la care nu stiu sa raspund, in ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este urmatoarea: ce vrea, de fapt, o femeie?








 La modul general, o femeie nu isi doreste nimic mai mult fata de ceea ce isi doreste si un barbat. Independenta, putere de decizie, o pozitie din care sa poata exercita o oarecare influenta (fie ca este vorba doar in anumite aspecte ale vietii de familie), respect si recunoasterea meritelor de orice fel. Fie ca spala copilul la fund, fie ca este „la cratita”, fie ca are o cariera mareata sau marunta, fie ca este frumoasa si doar atat. Vi se par lucruri asa de greu de inteles?
   Poate ca barbatii cu nelamuriri in ceea ce priveste subiectul ar trebui sa se gandeasca la ce anume isi doreste un om. Daca am considera femeia egala cu barbatul (ca om, nu ca putere fizica sau greutate corporala) ne-ar fi mult mai usor sa descoperim ce isi doreste ea.
   Cu totii vrem sa fim iubiti, ascultati, tinuti in brate, mangaiati si poate, la un moment dat, lasati in pace pentru un timp. Vi se pare ceva asa de greu de inteles? Atat de greu de ghicit?
   Putem merge si pe principiul „ce tie nu-ti place, altuia nu face”, pentru ca functioneaza perfect si asa. Nu trebuie sa fie greu sa ghicesti ce vrea o femeie sau ce isi doreste un barbat. Pornesti de la cateva lucruri de baza si mai apoi, pe parcursul interactiunii, ai sa descoperi si lucruri noi pe care i le poti oferi partenerului. Sunt femei care isi doresc mai multa liniste, altele mai mult zgomot, altele mai multi pantofi.
    Ca femeie, daca nu-ti doresti lucruri marete de la un barbat iar nu-i bine! Poate ca tocmai din acesta cauza femeia a jucat rolul neintelesei de atat timp incoace. Toata lumea se mira… “cum asa, nu vrei nici X nici Y si nici Z?” Mi s-a spus de curand ca trebuie sa-mi aleg una din trei variante: ori sunt o aventuriera, ori vreau o relatie, ori merg la consiliere psihologica. 1) De consiliere psihologica ar trebui sa beneficiem cu totii la ora actuala (cat mai intens posibil). 2) Aventuriera pot fi oricand, pentru ca mi-am dat voie. 3) O relatie serioasa am avut si voi mai avea atunci cand va fi cazul, pentru ca „a avea o relatie” nu poate fi un scop final… poate fi un scop atunci cand intalnesti pe cineva care te va face sa-ti doresti asta cu adevarat.
   Pana la urma, toate ne dorim un partener adevarat. Un “cineva” care sa contribuie pozitiv la fericirea din viata noastra. Nu un coleg de camera, nu un amic, nu un alt “tata”, nu un “copil” de ingrijit. Astea sunt roluri diferite pe care are cine sa le joace…
   Fara prea mare chinuiala in abordarea acestui subiect, pentru ca nu este nici pe departe misterul cel mai mare al vietii noastre, sfatuim audienta sa se uite bine in jur si sa aleaga. Iar celor care habar nu au ce inseamna sa iubesti pana nu mai poti, le spun atat: „Nu va mai faceti griji! Atunci cand veti iubi pe cineva cu adevarat nu va mai conta cat de rationale sunt dorintele ei (sau ale lui)… veti alerga pana vi se vor rupe pingelele in intampinarea lor. Chiar daca vor fi stupide, chiar daca vor fi in detrimentul propriei persoane.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu